Rreziku i Mega Holdings

Te rinjte qe ju eshte mbudhur mendja e jane futur ne kete sistem (shumicen e rasteve keta do jene shoket/shoqet tuaja te ngushta) do te perpiqen qe te bindin dhe ty se sa mundesi e madhe eshte Network Marketing per tu bere i pasur dhe per te jetuar endrren tende (Makine luksoze, vile goxha te madhe, udhetime pafund rreth botes etj etj… Jete qejfi e thene ndryshe).

Rreziku ketu qendron se atyre u eshte bere lavazho truri me prezantimet ne power-point etj etj do tju tregojne foto te jeteve luksoze, fjaleve te mencura dhe motivuese etj etj… Te ngopin me luks dhe fjale motivuese. Keto kane nje impakt te madh ne trurin e njerezve dhe sidomos te te rinjve qe te imponuar edhe nga TV kane enderr nje jete luksoze dhe pa mund.

Nese u flet qe dikush ju ka thene qe te keni kujdes ng keto lloj sistemesh do ju shpjegojne qe ata qe ju paralajmerojne ju jane mendje-ngushte, nuk ja kane idene e ketyre gjerave dhe do ju shpjegojne se si ti shikoni ne menyre indiferente ata persona dhe ti injoroni. Ne shumicen e rasteve keta persona qe do ju paralajmerojne do jene te aferm ose shoket tuaj qe ju duan te miren.

Per tu futur ne kete sistem ju duhet te paguani 750-1000$ dhe per te nxjerre leket e paguara per tu futur ne sistem ju duhet te arrini te rekrutoni te pakten nga 2 persona deri ne 3 shkalle poshte ne piramide. Kjo do te thote duhet te futen ne sistem 30 persona qe ju te nxirrni leket e fituara me djerse te paguara prej jush. Per te fituar 1000$ ju duhet te rekrutoni 30 persona pra duhet ti fitoni firmes 30.000$. (Tani e kuptuat??)*

Nje ilustrim i sistemit binar te skemes piramidale.

Nje ilustrim i sistemit binar te skemes piramidale.

* Shumat e lekeve jane rrumbullake per nje shpjegim sa me te thjesht.